Matematik

2 gradspolynomium

22. marts 2011 af sanee (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hjælp til opgave.

Om et 2. gradspolynomium oplyses, at det har rødderne 5 og 9, samt at punktet (7,4) ligger på dets graf

-jeg skal opskrive en forskrift for polynomiet.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. marts 2011 af 215 (Slettet)

 Kender du formlen for 2. gradspoly faktoriseret..


Svar #2
22. marts 2011 af sanee (Slettet)

Kender den her:      f(x)=ax²+bx+c


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. marts 2011 af 215 (Slettet)

 som også kan skrives som y = a(x-r1)(x-r2)

r1 og r2 er rødder

a hælningkoefficient

(x,y) = punkt..


Svar #4
22. marts 2011 af sanee (Slettet)

Skal jeg så skrive dem ind sådan her?              a(7-5)(7-9)=


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. marts 2011 af 215 (Slettet)

 Når du kender ikke hældning koefficient.. nej så skal du ikke bruge denne..


Skriv et svar til: 2 gradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.