Matematik

Hvilken værdi af c andengradspolynomiet f har netop én rod

22. marts 2011 af Grysen91 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogle der kan hjælpe med denne?

Et andengradspolynomium f har følgende forskrift:

fx)= x^2-6x+c

a) Bestem, for hvilken værdi af c andengradspolynomiet f har netop én rod.

Tak. ;-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at 2.-gradspolynomiet har netop een rod, når dets diskriminant d er lig med 0.


Svar #2
22. marts 2011 af Grysen91 (Slettet)

Ja. Men hvordan finder jeg så c?


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ved at opskrive diskriminanten d for denne 2.-gradsligning og løse ligningen d = 0 .


Brugbart svar (1)

Svar #4
22. marts 2011 af AskTheAfghan

#2

Som Andersen11 (#1) sagde; "Benyt, at 2.-gradspolynomiet har netop een rod, når dets diskriminant d er lig med 0.".. Dvs, at du skal starte med... d = b2 - 4·a·c    <=>  0 = (-6)2 - 4·1·c  .. hvor du skal løse c til sidst.


Svar #5
22. marts 2011 af Grysen91 (Slettet)

okay, mange tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. maj 2016 af atmar (Slettet)

9


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. maj 2016 af 123434 (Slettet)

Når d=0, så har andengradsligningen én løsning

d=b2-4ac

d=0, a=1, b=-6

0=-62-4*1*c

0=36-4*c

0-36=36-4c-36

-36=-4c

-36/-4=-4c/-4

c=9

Når c=9, så er diskriminaten lig med 0, og andengradsligningen har én løsning


Skriv et svar til: Hvilken værdi af c andengradspolynomiet f har netop én rod

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.