Matematik

HASTER se svar på opgaven - differentiering

22. marts 2011 af natasjah (Slettet)

hej jeg vil gerne have regnestykket tjekket for fejl og du må gerne rette der hvor der er mangler så kikker jeg på det. 

2)

Y = 7x^2 / √3-5x

U= 7x^2
U’= 7

V=3^2-5x
V’= 5

U’*V – U* V’

7(3-5x) -7x^2(5) / 3-5x


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Du skal først lære at sætte parenteser ordentligt. Mener du

y = 7x2 / √(3-5x)    ?

Og så sætter du y = u/v , hvor u = 7x2 og v = √(3-5x)  ?

Så er hverken u eller v differentieret korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. marts 2011 af Karldenstore (Slettet)

Hvis det er U der er funktionen, så er U'=14*x

Hvis V er en funktion er V'=-5


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. marts 2011 af AskTheAfghan

Det hele ser forkert ud, men husk lige at rette efter hvad du skriver inden du opretter en ny tråd .

Hvis    y = u / v   , er y ' = (u '·v - u·v ') / v2

u = 7x2         ,      u' = 14x

v = √(3-5x)   ,       v' = -5 / (2·√(3-5x))

Tal indsat:

        y ' = ( 14x ·√(3-5x) - (7x2·(-5 / (2·√(3-5x)) ) / ( √(3-5x) )2

        y ' = ( -21x·(5x-4) ) / 2·(3-5x)3/2


Skriv et svar til: HASTER se svar på opgaven - differentiering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.