Matematik

Echelon form.

23. marts 2011 af Fiction30 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Hvis jeg skal udregne den fuldstændige løsning til et ligningssystem som foreksempel:

x1+(1+3*9)x2-x3+9x4 = 4+0
x1+(2*9+1)x2-x3+7x4 = 3+0
2x1+(2*9+2)x2-2x3+8x4 = 3+2*0
3x1+3x2-3x3+x4 = 3*0-1

Ved at bringe den på echelon form. Hvordan gør jeg så?

tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. marts 2011 af barcadk (Slettet)

Husk aflevering kl 10.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. marts 2011 af peter lind

Træk den øverste ligning fra den anden ligning, træk 2 gange den øverste ligning fra den tredje ligning og 3 gange den første ligning fra den sidste ligning. De 3 sidste ligninger er nu uafhængig af x1. På samme måde elimineres x2 fra at indgå i de 2 sidste ligninger.


Svar #3
24. marts 2011 af Fiction30 (Slettet)

Mange tak :)


Skriv et svar til: Echelon form.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.