Matematik

ER du nogen der kender en general regel til når man diffentierer?

23. marts 2011 af Skole2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

 ER du nogen der kender en general regel til når man diffentierer?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. marts 2011 af mathon

           det kommer meget an på, hvad du differentierer,
           hvorfor en generel regel ikke kan anvises

men du skal i hvert fald kende

                   ∫ k·xndx = k·∫ xndx = k·(xn+1/(n+1)) + c  = (k/(n+1))·xn+1 + c


Svar #2
23. marts 2011 af Skole2 (Slettet)

 øv ... hvis det er 5x^3


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. marts 2011 af Krabasken (Slettet)

5x^3 differentieres efter den helt generelle regel (x^n)' = n * x^(n-1)

dvs. (5x^3)' = 5 * 3 * x^(3-1) = 15x^2 ;-)


Skriv et svar til: ER du nogen der kender en general regel til når man diffentierer?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.