Matematik

hjælp!!! Tre piger på cafe

23. marts 2011 af hakim1234 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

tre piger havde været på cafe og drukket hver sin cola.

De betalte i alt 45 kr og gik glade videre.

Lidt efter syntes ejeren ,at han havde taget lidt for meget for colaerne, og han sendte en tjener efter de tre med 5 enkroner.

Tjeneren ville gerne tjene lidt ekstra, så han gav pigerne  3 enkroner og beholdt 2 selv.

nu havde pigerne altså betalt 42 kroner og tjeneren havde beholdt 2 kroner

Hvad blev der af den sidste krone?


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Regnskabet er gjort op forkert. Pigerne har betalt 40kr og har (indirekte) givet tjeneren 2kr i drikkepenge.


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. marts 2011 af charlotte93 (Slettet)

 Den ene krone mangler fordi regnestykkerne er sat op på 2 forskellige måder. 


Svar #3
23. marts 2011 af hakim1234 (Slettet)

hvilken skal betyde?

hvad er så facit? :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
23. marts 2011 af charlotte93 (Slettet)

 Facit er at regnestykkerne er sat op på 2 forskellige måder.

Den første er at de hver har betalt 15 kr. 15*3 = 45

Den næste er de nu hver har betalt 14 kr. 14*3 = 42, og 42+2 = 44.


Brugbart svar (1)

Svar #5
23. marts 2011 af Abauuz

Er også forvirret.


Brugbart svar (1)

Svar #6
23. marts 2011 af Anxyous (Slettet)

 Se på det på den her måde: Tjeneren kan ikke få en andel i nogle penge, som de ikke har betalt. Derfor må hans 2 kroner komme fra de 42 kr., som de har betalt.


Svar #7
24. marts 2011 af hakim1234 (Slettet)

tak for hjælpen :-)


Skriv et svar til: hjælp!!! Tre piger på cafe

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.