Fysik

isotermiske og reversible processer

24. marts 2011 af theasb (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

N vandmolekyler befinder sig i så stort et volumen V0 at gastrykket p (givet ved idealgasloven) er langt under damptrykket pd(T), med andre ord, p << pd(T).

Der ønskes en grafisk fremstilling i et p − V diagram af følgende to isotermiske og reversible processer:
 

i) Kompression af gassen fra V0 til den værdi V1 af beholderens volumen for hvilken p = pd(T).

ii) Fortsat kompressionen fra volumen V1 og ned til det volumen Vis hvor alle molekyler befinder sig i isfasen.
Grafen skal ledsages af en kort, men detaljeret, forklaring.

nogle idéer til hvor'n jeg skal lave denne opgave.,?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2011 af xbankaix (Slettet)

Det er en diskussions opgave.

på side 300 kan du se forsællige grafer, hvor den første graf du skal bruge er den Isothermiske som er omvendt; altså fra v1 til v0.

Næste graf er den isobarice tror jeg.


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. marts 2011 af mathon

         isoterm:
                               p·V = k(onstant)

                               p = k/V      ( grafen er en del af en hyperbelgren )


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. marts 2011 af xbankaix (Slettet)

Her er en hjemmeside som forklarer processen meget godt!

https://www.e-education.psu.edu/png520/m3_p3.html


Skriv et svar til: isotermiske og reversible processer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.