Matematik

mat ab1 opgave 530

24. marts 2011 af Uzbek (Slettet)

Hej kan nogle hjælpe mig med denne? =) Forstår den ik.

MAT AB1 Opgave 530 : 

Linjen m går gennem punkterne A (-3,2) og B (5,4). Find en ligning for den linje n, der skærer x-aksen i (2,0), og som er parallel med m.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2011 af peter lind

Find hældningskoefficienten for m. Linjen n skal have samme hældningskoefficient.

Alternativt Tværvektoren til vektor AB er normalvektor for linjen n.


Svar #2
24. marts 2011 af Uzbek (Slettet)

 Jeg forstår ikke 1 ord. Kunne du komme med et eksempel eller forklarer det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. marts 2011 af linemelissa (Slettet)

 har du prøvet at tegne den?


Svar #4
24. marts 2011 af Uzbek (Slettet)

 tak linemelissa. forstår det meget bedre nu. =)

Men skal man ikke beregne den? enhver kan tegne den? (bruger n-spire)


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. marts 2011 af linemelissa (Slettet)

 jo, som regel skal man beregne det, men det er altid en hjælp at tegne den;)


Svar #6
24. marts 2011 af Uzbek (Slettet)

 hvilken formel skal jeg beregne den med? jeg forstod ikke #1's forklaring. og du er kun 14 år.


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. marts 2011 af Alkymisten (Slettet)

Find, med stillingtagen til Punkterne A og B, hældningskoefficienten for linjen m.

Linjen n skal have samme hældningskoefficient som linjen m.


Svar #8
24. marts 2011 af Uzbek (Slettet)

 ja, men hvordan beregner man hældningskoefficienten? Og hvad er det? Er det ikke hvor meget den går op, for hver nummer i x-aksen?


Brugbart svar (0)

Svar #9
24. marts 2011 af Alkymisten (Slettet)

a=(Δy)/(Δx) ⇔ (y2-y1)/(x2-x1)


Svar #10
24. marts 2011 af Uzbek (Slettet)

 Det er jo bare afstandsformlen?


Brugbart svar (0)

Svar #11
24. marts 2011 af Alkymisten (Slettet)

#10

Nej


Brugbart svar (1)

Svar #12
24. marts 2011 af Alkymisten (Slettet)

Jeg gider ærlig talt ikke at spilde mind tid på det her. Du kan jo øjensynligt ikke engang det mest grundlæggende i opgaven. Det er nok en god idé at få styr på det mest grundlæggende først.


Brugbart svar (0)

Svar #13
24. marts 2011 af hackop (Slettet)

 Se denne her løsning. Måske kan det hjælpe 

Vedhæftet fil:Definitioner.docx

Svar #14
24. marts 2011 af Uzbek (Slettet)

 #12 din kurder.


Brugbart svar (1)

Svar #15
24. marts 2011 af Alkymisten (Slettet)

#14

?


Svar #16
25. marts 2011 af Uzbek (Slettet)

 Ok jeg har regnet det ud, men hvordan regner jeg b ud?


a = (y2 – y1) / (x2 – x1)
a = (4 – 2) / (5 - -3)
a = 2 / 8
a = 4

y = 4x+b


Brugbart svar (0)

Svar #17
25. marts 2011 af mathon


                   a = (y2 – y1) / (x2 – x1)
                   a = (4 – 2) / (5 - (-3))
                   a = 2 / 8
                   a = (1/4)

                   y = (1/4)x + b                gennem (2,0)

                   0 = (1/4)·2 + b

                   b = -(1/2)


Svar #18
25. marts 2011 af Uzbek (Slettet)

 Jeg forstår ikke det sidste

0 = (1/4)·2 + b

b = -(1/2)
 

Hvorfor bruger du 0, og hvordan har du fået det til at blive -(1/2) ? Det ser rigtigt ud, men forstår det ikke helt? :)


Skriv et svar til: mat ab1 opgave 530

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.