Matematik

potientel udvikling

24. marts 2011 af Thakris (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der kan give mig et godt eksempel på potientiel udvikling?...det kunne være en stor hjælp, er gået lidt i stå:/


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2011 af SuneChr

Ja, f.eks. loven for det frie fald:     s = ½ * g * t2            hvor s er faldvejen,  g er tyngdens acceleration         og  t er tiden.

g er ca. 10  ms-2  (meter pr. sekund i anden)
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. marts 2011 af TorbenA (Slettet)

Kraften fra Jorden på en satellit er givet ved Newtons massetiltrækningslov

F = G·mj·ms/r2

så F er en potensfunktion af r (afstanden fra jordcentret til satellitten).

F = k·r -2

Rumfanget af en terning med siden a er

V = a3

Det er også en potensunktion.


Skriv et svar til: potientel udvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.