Matematik

Hjælp med Vektor opgaver

26. marts 2011 af aliawan8 (Slettet) - Niveau: A-niveau

HAr brug for hjælp med opgave b) og c)


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. marts 2011 af peter lind

b) Brug at projektionen af b på a er (a·b)*a/|a|2

c) Brug at c·c = |c|2 og at c ganget skalært med sin tværvektor er 0


Svar #2
26. marts 2011 af aliawan8 (Slettet)

 Men problemet er at jeg har |a| men ikke vektor a, hvis man har længden af en vektor som er |a|, kan man så ikke beregne vektor a ?


Svar #3
26. marts 2011 af aliawan8 (Slettet)

→ →
a ⋅  b = 4

           → →
vinkel (a , b)= 30 grader 

|a| = 5

nu har jeg lige fundet af at jeg har også lavet fejl i a) .

Hvordan kan jeg beregne eksakte værdi af |b| ?


Brugbart svar (2)

Svar #4
26. marts 2011 af peter lind

#2 Du kende a·b og |a|, hvilket er alt hvad der behøves for at finde længden af projektionen, som det fremgår af #1

#3 a·b = |a||b|*cos(v), hvor v er vinklem mellem de 2 vektorer altså 30º. Det eneste du ikke kender i den ligning er altså længden af b


Svar #5
26. marts 2011 af aliawan8 (Slettet)

Jeg har gjort som du sagde men det ser ikke så rigtigt ud

(→a )*(→(b) )=|(→a )|·|(→b )| *cos?v
|→a|=5 og
|→b)|= ?
og a·b=4
vinkel(a,b)=30°
Ved at sætte værdierne ind i formlen får jeg
4=5·|→b | cos(30)
4/(5·cos?(30))=|b |
|→b |=0,92378


Svar #6
26. marts 2011 af aliawan8 (Slettet)

at en vektorlængden er 0,92


Brugbart svar (1)

Svar #7
26. marts 2011 af peter lind

Nu står der i opgaven den eksakte værdi. Når du runder af er det jo ikke eksakt længere, Brug at cos(30º) = kvrod(3)/2


Svar #8
26. marts 2011 af aliawan8 (Slettet)

Okay, det er jeg med nu, men til at beregne projektion som du tidligere har skrevet formlen i din første svar

b) Brug at projektionen af b på a er (a·b)*a/|a|2

her har jeg alle opløsninger men ikke vektor, hvordan finder jeg frem til det ? nu har jeg kigget på alle eksempler i bogen men fandt ingen af dem hvor de viser at hvis man har

a.b     |a| så kan man også finde vektor (a)    som jeg kommer til at bruge ifølge formlen  

Projektion af b på a = ((a*b)/(|a|)2) * a        

det hele skal ganges med a som jeg mangler


Brugbart svar (1)

Svar #9
26. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Projektionen af vektor b på vektor a er vektoren

ba = (ba/|a|) a/|a|

I opgaven skal man finde længden af denne vektor, dvs

|ba| = |ba| / |a|


Svar #10
26. marts 2011 af aliawan8 (Slettet)

 det er måske mig der er dårlig til at forklare, 

problemet er at jeg mangler vektor a, alminderlig vektor,    

jeg har ikke alle disse opløsninger som man skal smide ind i formlen. 

jeg har a*b

jeg har |a|

men jeg ikke har              a


Brugbart svar (0)

Svar #11
26. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#10

Du skal jo også kun bruge ab og |a| til at beregne længden af projektionen |ba|


Skriv et svar til: Hjælp med Vektor opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.