Matematik

se udregning

26. marts 2011 af natasjah (Slettet)

 hej

hvordan kommer jeg videre med denne udregning. ln(4x) / x 

u = 4x og v = x ??? er dette korrekt 


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Hvad mener du med at komme videre? Det kan ikke rigtigt reduceres til noget pænere.


Svar #2
26. marts 2011 af natasjah (Slettet)

 der står igen igen i bogen at det kan skrives om til.

1 -ln(4x)/ x^2 og ved ikke hvordan j når dertil


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det giver ingen mening. Prøv at formulere hele opgaven og brug parenteser.


Svar #4
26. marts 2011 af natasjah (Slettet)

 ok

jeg skal finde dy/dx for y = (ln(4x)) / (lnx)


Brugbart svar (1)

Svar #5
26. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Hvorfor skrev du så ikke det til at begynde med?

Er det nu for y = ln(4x) / ln(x)  ? eller y = ln(4x) / x ?


Svar #6
26. marts 2011 af natasjah (Slettet)

 det er for y = ln(4x)/x


Svar #7
26. marts 2011 af natasjah (Slettet)

 beklager at j ikke skrev det det gøre j fremover


Brugbart svar (1)

Svar #8
26. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Så benyt formlen for differentiation af en kvotient (f/g)' = (f'g - fg')/g2


Skriv et svar til: se udregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.