Matematik

c:Forskrift 2. gradsligning

28. marts 2011 af Thinkpositive (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej 

Håber I har haft en god weekend :)

Jeg skal udfra disse oplysninger finde forskriften for parablen:

Jeg kender toppunktet:(0,4.8)

Jeg ved parablen skærer x-aksen to steder: Koordinaterne: (-2.5,0) og (2.5,0)

Håber ngn kan hjælpe mig med at finde en forskrift :)

Ha' fortsat god aften 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. marts 2011 af AMelev

Det letteste er at udnytte faktoriseringen y = a·(x - r1)·(x-r2), hvor r1 og r2 er rødderne, som du får opgivet.. Så bruger du oplysningen om toppunktet til at bestemme a.


Svar #2
28. marts 2011 af Thinkpositive (Slettet)

 Tak for dit svar :)

Hvad er der helt præcis rødder er?

Og er det en formel du har skrevet?

Håber du har tid til at bevare en gang til.

God aften


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. marts 2011 af AMelev

Rødder, nulpunkter og løsninger til ligningen ax2 + bx + c = 0 er det samme. Kært barn har mange navne.

Ja, det er en formel, der gælder for 2.gradsfunktioner, men hvis du ikke kender den, må vi en anden vej.
Så må du sætte de 3 givne punkter ind i y = ax2 + bx + c, hvorved du får 3 ligninger med 3 ubekendte.
Den ene giver dig direkte c, og så er du nede på to ligninger med 2 ubekendte. Jeg satser på, at I har metoder til det.
(a = -0,768, b = 0 og c = 4.8)
 

PS! Du skal opdatere din profil - der står du som 9.klasse.


Svar #4
29. marts 2011 af Thinkpositive (Slettet)

 Tak for din hjælp!


Skriv et svar til: c:Forskrift 2. gradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.