Matematik

ligning med to ubekendte

28. marts 2011 af hjæææælp (Slettet) - Niveau: A-niveau

x-2*y=-2

3x-y=9

nogle derkan lave den? 

kan ikke få den til at gå op


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. marts 2011 af peter lind

isoler x i den første ligning og sæt resultatet ind i den anden ligning


Svar #2
28. marts 2011 af hjæææælp (Slettet)

ja men det går ikke op, har prøvet. 

kan du lave den trin for trin? 

jeg har forsøgt at isolere både x og y for så at sætte værdien i den anden for enten at finde x eller y. 

det går ikke uanset hvad, får mærkelige resultater. 


Svar #3
29. marts 2011 af hjæææælp (Slettet)

kan det passe at y = 0.5 og x = -1


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. marts 2011 af Walras

y=-9+3x

x-2(-9+3x)=-2 <=> x+18-6x=-2 <=> -5x=-20 <=> x=4

y=-9+3*4 <=> y=3

Det går da fint op.


Svar #5
29. marts 2011 af hjæææælp (Slettet)

ØHHH 

jeg har da fucket op så - gjorde det på en anden måde  

men tak for hjælpen


Skriv et svar til: ligning med to ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.