Fysik

bil

29. marts 2011 af genger (Slettet)

kan ikke finde ud af denne

En bil med massen 1150 kg kører på en tør vej med hastigheden 20 m/s. Bilen bremser med en acceleration på -3m/s^2.
Beregn den resulterende kraft på bilen?
Hvor lang tid går der inden bilen standser?
Hvor langt kører bilen under nedbremsningen?


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. marts 2011 af Studieguruen (Slettet)

a) Fres = ma

b) v = a * t + v0

c) s = 1/2 * a * t^2 + v0 * t


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. maj 2011 af annastump (Slettet)

Må den resulterende kraft gerne være negativ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. maj 2011 af mathon

     hvis bevægelsesretningen defineres positiv
     virker bremsekraften i modsat retning, hvorfor
     den i et éndimensionalt koordinatsystem regnes negativ

                                          →               →
                                           Fbrems = m·a   =    (1150 kg)·[-3 m/s2] = [-3450 N]


Skriv et svar til: bil

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.