Fysik

Kerne fysik

29. marts 2011 af Sps9999 (Slettet) - Niveau: B-niveau


 

En Radioaktiv mængde materiale består af til at starte med af 4,0*10^15 S-35 kerner med henfaldskonstanten 2,9 år^-1. Beregn , hvor lang tid det tager indtil..

a. Antallet af S-35 kerner er faldet til 5,0*10^14

b.Antallet af S-35 kerner er faldet til 1,0 procent af det antal der var til at starte med

c.Der er henfaldet en milliard S-35 atomkerner

d.Antallet af S-35 kerner er faldet til halvdelen af det antal der var til at starte med.

Er der en der kan hjælpe mig med den her opgave ??

når tiden regnes i år

N(t) = (4,0·1015)·e-2,9·t

a)
5,0·1014 = (4,0·1015)·e-2,9·t

0,125 = e-2,9·t

8 = e2,9·t

ln(8) = 2,9t

t = ln(8)/2,9 = 0,717 år ≈ 270 døgn

Er der en der kan hjælpe med spørgsmål b ?



Brugbart svar (0)

Svar #1
29. marts 2011 af Studieguruen (Slettet)

 du benytter påny henfaldsloven:

N = N0 * e^-kt

den kommer så til at hedde:

0,01 = e^2,9 år^-1 * t , hvor t isoleres.


Skriv et svar til: Kerne fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.