Matematik

Pythagoras ( kontrol )

29. marts 2011 af YoungSlowy (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

a ) Hvad er arealet af en ligesidet trekant med en sidelængde på 32 cm?

Mit svar:

Areal ≈ 724 cm2

Er det korrekt løst?

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. marts 2011 af Bootstrap (Slettet)

Dit resultat er ikke korrekt.

(32*32)/2=512 cm^2


Svar #2
29. marts 2011 af YoungSlowy (Slettet)

Nåh ja for søren.

Tusind tak :-D


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. marts 2011 af TorbenA (Slettet)

Skal man ikke gange med (√3) / 2 (= cos 60o) ?


Brugbart svar (1)

Svar #4
29. marts 2011 af keg (Slettet)

A = 32*sin(60)*16 = 443,4 cm2


Svar #5
29. marts 2011 af YoungSlowy (Slettet)

#3

Er det mig eller #1 du spørger? :-)

For ellers ved jeg det ikke udover at benytte Pythagoras i disse opgaver, men kan faktisk ikke se sætningen lige i denne opgave.

#4

Hej :-)

Men er arealet da ikke 512 cm^2??? Nu bliver jeg lidt forvirret fordi I kommer med to svar...


Brugbart svar (1)

Svar #6
29. marts 2011 af TorbenA (Slettet)

Nej. #1 er gået ud fra, at der er en ret vinkel, og det er der jo ikke i en ligesidet trekant. Der er alle vinkler 60o. Og derfor skal man gange med sin 60o.

Der er faktisk en formel, der siger T = ½ab sin C

men du kan også beregne højden. Den bliver fx. a sin C


Brugbart svar (1)

Svar #7
29. marts 2011 af SuneChr

# 0 :      Arealet, A, af enhver ligesidet trekant med sidelængden a :

                        A    =    a2  .  ( √3 ) / 4


Svar #8
30. marts 2011 af YoungSlowy (Slettet)

Men problemet er bare, at arealet skulle beregnes ved hjælp af Pythagoras, men jeg kan ikke se hvordan.

Men tak for Jeres brugbare hjælp. Jeg noterer det :-)


Brugbart svar (1)

Svar #9
30. marts 2011 af TorbenA (Slettet)

Hvis du absolut skal bruge Pythagoras, kan du jo beregne højden som √(a2 - (b/2)2) og derefter gange den med ½ og med b. Husk, at a = b.


Brugbart svar (1)

Svar #10
30. marts 2011 af SuneChr

Ligesidet trekant med sidelængden a:   Nedfælder vi en højde, h,  på en grundlinje a, deles trekanten i to retvinklede, spejlvendte trekanter, med en katete af længden h og en katete af længden ( a / 2) . Brug Pythagoras til at finde h:

Vi har derfor:    a2  =  h2  +  ( a / 2 )     ⇔    h  =  a . ( √3) / 2

Trekantens areal er     ½ . h . a    hvori vi indsætter h som skrevet ovenfor.  Hermed er arealformlen for ligesidet trekant med sidelængden a.


Skriv et svar til: Pythagoras ( kontrol )

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.