Matematik

Beregning af median?

30. marts 2011 af MiaIversen (Slettet) - Niveau: A-niveau

 I trekant ABC er C = 36,94 grader , a = 6,923 og b = 4,142.

Beregn længden af medianen fra A. En median går fra en vinkelspids til den modstående sides midtpunkt.

Har prøvet mig frem med diverse formler for at beregne en median, men finder hele tiden forskellige formler, nogen der evt ved hvordan man skal regne det ud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2011 af peter lind

Du skal først og fremmest tegne det op for at se hvordan det gøres.  Kald medianens skæringspunkt med BC for M, Se på trekant AMC. Du kender 2 sider og mellemliggende vinkel. Brug cosinusrelationerne til at finde medianen.


Skriv et svar til: Beregning af median?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.