Matematik

Matematik - radioaktivt henfald

30. marts 2011 af Em02 (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hej

Jeg har lidt bøvl med en opgave, der handler om radioaktivt henfald. Opgaven lyder sådan:

Et radioaktivt stof henfalder i løbet af 10 dage fra 100 g til 20 g.

I denne opgave skal jeg opstille en eksponentiel funktion, hvor henfaldet derudfra kan ses.

Jeg er selv kommet frem til noget i retning af 100*0,1^x er det helt skudt ved siden af?

Derudover kan jeg også godt bruge en formel til beregning af henfaldet, jeg har selv beregnet det til T½=log0,5/log0,1 = 0,301 - jeg er igen ikke sikker på, om dette kan passe?

Mvh


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2011 af Anxyous (Slettet)

 Det ses ved indsættelse af x = 1 bliver mængden = 10 g. Det passer ikke. Brug formlen til beregning af a, og beregn derefter b.


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. marts 2011 af Studieguruen (Slettet)

 du finder a ved.

a = (20/100)^(1/(10-0) = 0,8513

og b er startværdien 100

derfor bliver funktionen:

f(x) = 100 * 0,8513^x

hvor x angiver dage, f(x) angiver massen af stoffet


Svar #3
30. marts 2011 af Em02 (Slettet)

 Tak tak tak, det var lige det jeg havde brug for!! :D


Skriv et svar til: Matematik - radioaktivt henfald

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.