Matematik

Hjælp til matematik!!!!!

30. marts 2011 af RealMadrid10 (Slettet) - Niveau: B-niveau

To funktioner f og g er givet ved

f(x) = x2 + x+3    og   g(x) = 2x - 9

Bestem definitions- og værdimængder for de to funktioner. Bestem derefter regneforskrifterne for de sammensatte funktioner  g º f    og     f ºg              mellem g og f er det en bolle og ikke et o


Svar #1
30. marts 2011 af RealMadrid10 (Slettet)

Giver point


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. marts 2011 af Majlund (Slettet)

Definitionsmængder: Hvilke x-værdier kan du indsætte i funktionerne, så de stadig giver mening?? (havde man fx funktionen f(x)=√(x) kunne man ikke indsætte negative værdier, og definitionsmængden er derfor alle de ikke-negative tal, DM(f)=[0 ; ∞[.) Det er oftest nemmere at lede efter x-værdier der IKKE kan indsættes...

Værdimængder: Hvilke y-værdier kan du få ud?? Er der tal som man ikke kan få ud af en funktion? (havde man fx f(x)=x2 kunne man kun få ikke-negative tal ud, og værdimængden er derfor alle de positive tal og 0, VM(f)=[0 ; ∞[.)

Sammensatte funktioner: gοf betyder "g med f indsat", dvs du indsætter f(x) på hvert sted der står x i g(x). havde man fx f(x)=x2 og g(x)=ln(x) ville gof være: (gof)(x)=ln(x2), mens fog ville blive (fog)(x)=(ln(x))2.

Læg specielt mærke til at rækkefølgen IKKE er ligegyldig, så gof≠fog.


Skriv et svar til: Hjælp til matematik!!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.