Matematik

Matematik, hjælp mig

01. april 2011 af sexym (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan bestemmer man højden af en trekant ; opgaven lyder således

Bestem højden af BC af det nedstyrtede materiale,

vi får af vide at C = 90 grader

                          A  = 30 grader

                         b = 20 meter

tak, på forhånd.


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. april 2011 af IsaacN (Slettet)

Det er en retvinklet trekant.

Brug sinus og cosinus


Svar #2
01. april 2011 af sexym (Slettet)

ja men hva for nogle tal skal jeg sætte ind på hvilken plads?

jeg havde prøvet med; CosB = 20 / 90, men det tror jeg ikke er den rigtige måde.


Brugbart svar (2)

Svar #3
01. april 2011 af YoungSlowy (Slettet)

Vinkel C = 90º

Vinkel B = 30º

b             = 20 meter

Indsæt dem, så skulle du gerne få:

a = 11,54 meter

c = 23,09 meter

Vinkel B = 60º


Svar #4
01. april 2011 af sexym (Slettet)

Jamen hvordan skal det så se ud, altså hvordan skal jeg stille det op ?

Og hvad er højden i dette ??


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. april 2011 af YoungSlowy (Slettet)

Så tegn det så du kan få overblik :-)

Prøv, nu kender du alle vinklerne og hele molevitten.


Svar #6
01. april 2011 af sexym (Slettet)

har jeg gjort :D

Det er hvordan jeg skal stille det op for at få henholdsvis a og c, som du angiveligt har fået til 11,54 og 23,09


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

Den retvinklede trekant er en 30-60 trekant. Så ved man, at den korte katete a er det halve af hypotenusen c, og den lange katete b er (√3)/2 af hypotenusen c. Altså har vi

a = c/2 og b = c·(√3)/2 , og da b = 20m, er

c = 20m·2/√3 = 23,094m og

a = c/2 = 11,547m


Svar #8
01. april 2011 af sexym (Slettet)

Ahaa okay på den måde.

Og for at finde højden, skal man så ikke sige;

h = (a * b) / c ?


Svar #9
01. april 2011 af sexym (Slettet)

eller er det a2 + b2 = c2

og derefter tager man så kvadratroden af c og det giver så højden?


Brugbart svar (1)

Svar #10
02. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#9

Nej, det er fremgangsmåden i #8, der skal benyttes, så

h = a·b/c = (1/2)b = 10m


Svar #11
03. april 2011 af sexym (Slettet)

Tak skal du have !


Skriv et svar til: Matematik, hjælp mig

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.