Matematik

matematik...hjælp

08. august 2003 af SP anonym (Slettet)
Jeg ved ikk hvordan man skal løse ligninger som

sin(2x)= 0,5 i intervallet (0,pi)

og

sin^2(x) - 4cos sinx +5 = 0

kan godt finde ud af grundligningerne: fx. sinx= 0,5 og cosx= 0,5 ovs

Jeg håber der er nogle som kan hjælpe mig.




Brugbart svar (1)

Svar #1
08. august 2003 af Lurch (Slettet)

Sæt y = 2x, og løs grundligningen sin(y)=0,5
Resultatet sætter du så lig 2x og isolerer x.
Nr. 2 ligning må du lige skrive lidt bedre op med nogle tydlige paranteser

Brugbart svar (1)

Svar #2
08. august 2003 af Lurch (Slettet)

Den anden løsning til den første er y2= PI - y
DEnne sættes også lig 2x

Svar #3
08. august 2003 af SP anonym (Slettet)

sin^2(x)-(4cos*sinx) +5 = 0

altså det første led hedder sin i anden til x, hvis du forstår nu!

Svar #4
08. august 2003 af SP anonym (Slettet)

og forresten tak for hjælpen

Brugbart svar (1)

Svar #5
08. august 2003 af Lurch (Slettet)

Jeg er stadig ikke helt med.....:)
Andet led, 4*cos(til hvad?)*sin(x)?

Svar #6
09. august 2003 af SP anonym (Slettet)

ok, havde også lavet en skrivefejl!
andet led, 4*cos(x)*sinx
dvs: sin^2(x)-(4*cosx* sinx)+5=0



Brugbart svar (1)

Svar #7
09. august 2003 af Lurch (Slettet)

sin(x)^2-4*sin(x)*cos(x)+5=0 har ingen reel løsning. Det ses således,
sin(x)^2 kan kun antage værdier mellem 0-1
Da -4*sin(x)*cos(x) på ingen måde kan blive -6, går ligningen ikke op

Skriv et svar til: matematik...hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.