Fysik

Stød i to dimensioner

04. april 2011 af andreaspeter89 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg ved fra stød i en dimension, der gælder:

m1*u1+m2*u2=m1*v1+m2*v2

og

m1*u1+m2*u2=(m1+m2)*v

I to dimensioner gælder så hhv.

m1*(u1x     u1,y)+m2*(u2x    u2y)=m1*(v1x    v1y)+m2*(v2x    v2y)

og

m1*(u1x u1,y)+m2*(u2x u2y)=(m1+m2)*(vx    vy)

Mit spørgsmål er nu, hvordan det at gange massen ind i vektorernes koordinatsæt kan give det samme som at gange massen på længden af den resulterende vektorJeg forstår altså ikke hvordan formlerne for stød i 1 og 2 dimensioner helt svarer til hinanden. Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

I 1 dimension ved man, at 2.-koordinaterne alle er nul. Selv om man ikke regner med retning i 1 dim, regner man stadig hastighederne med fortegn.

Hvor kommer ligningerne

m1*u1+m2*u2=(m1+m2)*v

og

m1*(u1x u1y)+m2*(u2x u2y)=(m1+m2)*(vx vy)

fra ?


Skriv et svar til: Stød i to dimensioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.