Matematik

løs andengradsligning og andre opgaver

04. april 2011 af uglemanden555 (Slettet) - Niveau: B-niveau

kan i hjælpe med følgende opgaver folkens, er lost ?

a: løs andengradslignningen:  2x2 + 2x -4 = 0

b: udregn (4x-2)2

c: omskriv 9x2 + 6x + 1 til formen (ax+b)2


Brugbart svar (3)

Svar #1
04. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

a: Beregn ligningen diskriminant og benyt så formlen for rødderne i en 2.-gradsligning (med andre ord: slå nu selv op i bogen).

b: Benyt en af kvadratsætningerne

c: Udregn (ax+b)2 ved hjælp af en af kvadratsætningerne og sammenlig så leddene med det oprindelige udtryk.


Brugbart svar (2)

Svar #2
04. april 2011 af Tyrael (Slettet)

a): Anvend diskriminantmetoden.

d = b2-4a

x = -b±√(d)/(2a)

b): Anvend en kvadratsætning.

c): Forstår du kvadratsætningen, eller skal du bruge en forklaring?


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. april 2011 af migmigogattermig (Slettet)

nå du vil gerne hjælpe ham men når jeg spørger om noget siger du bare:
PRØV SELV!!!!
 


Brugbart svar (1)

Svar #4
04. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

For det første giver vi en hjælp, så opgavestilleren bliver i stand til selv at løse opgaven, ikke selv løsningen. I dit tilfælde havde du bedt om hjælp til så mange af den samme slags opgaver, at du burde være i stand til at regne din opgave selv med al den hjælp du allerede havde fundet. Vi er ikke interesserede i at hjælpe folk, der ikke gider gøre en indsats selv til at løse opgaverne.


Skriv et svar til: løs andengradsligning og andre opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.