Matematik
mat - cirklens ligning
16. maj 2005 af
niqo (Slettet)
hej igen folkens..
jeg sidder lige her og laver gamle eksamens opgaver, men en ting driller igen..
jeg har bestemt cirklesn centrum og radius udfra ligningen
x^2-6x+y^2-16=0
centrum (3,0)
radius 25
så spørger de så om.
Betsem koordinat sættet til hvert af cirklens skæringspunkt med koordinatsystemets førsteakse?
Vi har kun lært med en linje der gå gennem cirklen, altså der plejer at være opgivet en linje der løber gennem cirklen.. hmmm skal man så ikk bruge første aksen som en linje og erstatte y´s plads med den ligning som x-aksen lyder?
i må lige gi en hånd igen folkens..
på forhånd tak
jeg sidder lige her og laver gamle eksamens opgaver, men en ting driller igen..
jeg har bestemt cirklesn centrum og radius udfra ligningen
x^2-6x+y^2-16=0
centrum (3,0)
radius 25
så spørger de så om.
Betsem koordinat sættet til hvert af cirklens skæringspunkt med koordinatsystemets førsteakse?
Vi har kun lært med en linje der gå gennem cirklen, altså der plejer at være opgivet en linje der løber gennem cirklen.. hmmm skal man så ikk bruge første aksen som en linje og erstatte y´s plads med den ligning som x-aksen lyder?
i må lige gi en hånd igen folkens..
på forhånd tak
Svar #1
16. maj 2005 af Waterhouse (Slettet)
Joh, sådan kan du godt opfatte det. Førsteaksen er som sådan en ligningen med forskriften y=0, så det sætter du bare ind i cirklens ligning.
Svar #4
16. maj 2005 af niqo (Slettet)
når jeg erstatter y plads med y=0 får jeg d til minus og det kan jo ikke passe, altså
(x-3)^2 + (0-0)^2 = 25
x^2 - 6x + 9 - 25 = 0
x^2 - 6x - 16 = 0
d= 6^2-4*1*(-16) = -28
hmm hva gør jeg galt?
(x-3)^2 + (0-0)^2 = 25
x^2 - 6x + 9 - 25 = 0
x^2 - 6x - 16 = 0
d= 6^2-4*1*(-16) = -28
hmm hva gør jeg galt?
Svar #5
16. maj 2005 af Epsilon (Slettet)
#4: Du glemmer fortegnet på leddet
-4*1*(-16)
Vi har
d = 6^2 - 4*1*(-16) = 36 + 64 = 100
I øvrigt kan du lette regnearbejdet lidt;
(x-3)^2 + (0-0)^2 = 25 <=>
x-3 = ± sqrt(25) = ± 5
hvorved
x = -2 v x = 8
//Singularity
-4*1*(-16)
Vi har
d = 6^2 - 4*1*(-16) = 36 + 64 = 100
I øvrigt kan du lette regnearbejdet lidt;
(x-3)^2 + (0-0)^2 = 25 <=>
x-3 = ± sqrt(25) = ± 5
hvorved
x = -2 v x = 8
//Singularity
Skriv et svar til: mat - cirklens ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
