Matematik

mat opgave.

05. april 2011 af abdifatah (Slettet) - Niveau: B-niveau

 hej folkens.

jeg skal undersøge om denne her ligning fremstiller en cirkel, også derefter skal jeg bestemme cirklens centrum kordinatere og radius.

nogen der kan forklar mig det og udybe

tusind tak på forhånd.

Ligning: x^2-4x+y^2+6y+4=0


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

Kvadratkompletter leddene med x og leddene med y, så ligningen får formen

(x -a)2 + (y -b)2 = r2

der er ligningen for en cirkel med centrum i (a;b) og radius r.


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. april 2011 af Walras

x^2-4x+y^2+6y+4=0 <=>

(x-2)2+(y+3)2=32,

så du direkte kan aflæse centrum og radius.


Skriv et svar til: mat opgave.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.