Fysik

Hvorfor bruger man eksponentiel udvikling i forhold til radioaktivt henfald?

05. april 2011 af Mikehole (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Jeg sidder med en fysik rapport hvor jeg skal besvare følgende spørgsmål:
"Hvilken type graf skal du helst bruge? Hvorfor?"

Jeg ved at man skal bruge eksponentiel udvikling, men ikke hvorfor... :S
Det ville være super dejligt hvis en kunne fortælle mig hvorfor!
på forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. april 2011 af mathon

     erfaringsmæssigt
         observeres

                                             |ΔA|/Δt ≈ k·A
hvoraf
                                             -dA/dt = k·A
med løsningen
                                             A = Ao·e-kt

                                             


Svar #2
05. april 2011 af Mikehole (Slettet)

 Det ville være dejligt med lidt forklarning :) bare ganske enkelt hvorfor.


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. april 2011 af greg0065 (Slettet)

Kommer meget an på hvilken type opgave ...

Når man med fordel kan vælge eksponentiel regression til beskrivelse af et problem i fysik er det ofte fordi der er sandsynlighed indblandet - f.eks. halveringstiden af kulstof14 ...

Hvad lyder opgaven som du skal bruge en graf til?


Svar #4
05. april 2011 af Mikehole (Slettet)

 Jeg skal finde halveringstiden ud fra indsamlet data som jeg laver ekspoentiel regression på. På den måde finder jeg halveringstiden. Det problem er, at jeg ikke ved hvorfor man bruger leksponentiel regression..


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. april 2011 af greg0065 (Slettet)

At finde halveringstiden for en eksponentielt aftagende funktion er forholdsvist simpelt.

 Ud fra forskriften: f(x) = b * a^x, ses tydeligt at f(0) = b * a^0 = b.

Altså er din halveringskonstant den x-værdi som lader f(0)/2 = f(x)


Skriv et svar til: Hvorfor bruger man eksponentiel udvikling i forhold til radioaktivt henfald?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.