Matematik

gør rede firm at, tragtens overflade O som funktion af r kan beskrives ved...

06. april 2011 af helloemilie (Slettet) - Niveau: A-niveau

En tragt er sammensat af en åben cylinder og en kegle (se figuren). Keglens grundflade og cylinderen har samme radius r, målt i dm. Keglens højde er det dobbelte af dens radius. Tragten kan rumme 40 dm^3

a) Gør rede for, at tragtens overflade O som funktion af r kan beskrives ved

O(r) = Pi(sqrt(5)-4/3)*r^2+80/r

hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2011 af mette48 (Slettet)

(se figuren)   hvilken tegning?

Cylinderens højde mangler


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. april 2011 af sigmund (Slettet)

Opstil en ligning

Ocylinder + Okegle = 40,

idet du sætter h = 2r i udtrykket for Okegle (husk at trække bundens areal fra, idet keglen her er åben). Isoler h i ligningen og sæt det ind i udtrykket Ocylinder  + Okegle. Dette resulterer i den efterlyste O(r).


Skriv et svar til: gør rede firm at, tragtens overflade O som funktion af r kan beskrives ved...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.