Matematik

Matematik

06. april 2011 af Lipase (Slettet) - Niveau: C-niveau

Opgaven:

Femkanten ABCDE er udspændt af punkterne A (-3,-2), B (2,-1), C (3,2), D (-1,5) og E (-5,1). Bestem vinkel D. Bestem desuden den stumpe vinkel mellem diagonalerne AC og BE. 

Jeg tager lige et billede, af det jeg har lavet og vedhæfter det.  

 
Vedhæftet fil: Lavet mat. opg 659.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #1
06. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

I dit billede er det faktisk vektorerne ED og DC, du bestemmer. De angivne coordinater for vektoren DC er ikke korrekte, men i de følgende udregninger bruger du de korrekte koordinater. Den fundne vinkel er korrekt, selv om det jo ikke er korrekt at skrive cos(v) = ... = 98,13º . Det er vinklen selv, der er 98,13º .

Bestem dernæst vinklen mellem vektorerne AC og BE .


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. april 2011 af peter lind

DC·DE = |DC||DE|cos(v), hvor v er vinkel D

Vinklerne mellem diagonalerne findes på tilsvarende måde


Svar #3
10. april 2011 af Lipase (Slettet)

 #1

Det var det forkerte sted jeg satte den ind.

Det er det her jeg ikke forstår.

 
Vedhæftet fil:Mat kvad.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #4
11. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Her bestemmes vinklen mellem diagonalerne AC og BE. Så er

AC = (6;4) og BE = (-7;2) , og dermed

|AC| = √(62+42) = √52 og |BE| = √((-7)2+22) = √53 , og

ACBE = -42 + 8 = -34 , så

cos(v) = -34/(√52 · √53)


Svar #5
11. april 2011 af Lipase (Slettet)

 #4

Tak. Kan se jeg lavede en regnefejl. Fik AC til at være (-6;-4) og BE (7;-2), det var vist fejlen. 

 

Svar #6
11. april 2011 af Lipase (Slettet)

 #3

Min lommeregner siger "undef", når jeg taster det ind på lommeregneren . . .

 

Brugbart svar (0)

Svar #7
11. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Så må du åbenbart ikke taste det rigtige ind. Eller tag en ordentlig snak med din lommeregner.


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.