Matematik

Matematik og og økonomi

06. april 2011 af fjonk (Slettet)

Hej jeg har et problem med denne opgave, og tænkte om der nogen der kunne finde ud af, at løse den.

Opgaven lyder således:

En virksomhed bestiller varer hjem, og der kan opstilles en funktion p(x) for virksomhedens samlede omkostninger i kr. ved bestillingen. Funktionen har forskriften p(x) = 250x + 500.000/x             hvor at x er antallet af en given vare

a) Bestem den værdi af x, der giver virksomheden de mindste omkostninger 

b) Bestem indenfor hvilket interval ordrestørrelsen skal ligge for at holde omkostningerne under 25.000 kr.

Mange tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

a) Find minimum for funktionen p(x)

b) Løs først ligningen p(x) = 25000


Svar #2
06. april 2011 af fjonk (Slettet)

 Hvordan var det nu man fandt minimum for funktionen


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. april 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det var måske en ide at repetere relevante afsnit i bogen.

Ekstremumspunkter for en funktion p(x) skal søges blandt løsningerne til ligningen p'(x) = 0 .


Svar #4
06. april 2011 af fjonk (Slettet)

 Når oka mange tak :)


Skriv et svar til: Matematik og og økonomi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.