Matematik

Opgave med eksponentielvækst

23. maj 2011 af Øllepølle (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :-) 

Jeg sidder fast i denne opgave, da jeg ikke ved hvordan jeg skal gribe den an... Håber der er en der kan hjælpe. 

 Tabellen viser det årlige antal af tvangsopløste selskaber for en række år.
Årstal 2006 2007 2008 2009
Årlige antal af tvangsopløste selskaber 2180 2955 3698 5530 


a) Indfør passende variable, og benyt tabellens data til at opstille en eksponentiel model,
der beskriver det årlige antal af tvangsopløste selskaber som funktion af antal år efter
2006.
b) Benyt modellen til at bestemme antallet af tvangsopløste selskaber i 2012.
c) Benyt modellen til at bestemme, hvor lang tid der går, før det årlige antal af
tvangsopløste selskaber kan forventes at være fordoblet.


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. maj 2011 af littlej (Slettet)

 Brug Regression på dit Cas-værktøj til at bestemme forskriften.-Hvis du ikk ved hvordan du gør det, så søg på google, så skal du finde...
2006 er altså dit start år og får x-værdien 0
2007=1 osv.

b) sæt da 2012 (årene efter 2006) ind i din forskrift.

c) T2=log (2)/log (a)


Svar #2
23. maj 2011 af Øllepølle (Slettet)

 Hvilke tal skal jeg sætte ind i formlen i spørgsmål c?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. maj 2011 af mathon

    L1 = {0,1,2,3}

    L2 = {2180,2955,3698,5530}

    ExpReg L1,L2
 
    ShowStat


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. maj 2011 af Johan193 (Slettet)

mener det er b*a^x som så er 2154,74 * 1,35214^x altså i opg. c skal a være 1,35214.

                 


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. maj 2012 af lene0054 (Slettet)

 

 


Skriv et svar til: Opgave med eksponentielvækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.