Fysik

masse, rumfang, opdrift!

13. september 2013 af maikenC (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der kan fortælle om det er rigtigt det jeg har gjort her?

Samt hjælpe med opgave d?

En isklump med temperaturen 0°C fylder på vandet. Isklumpens rumfang er 7,5 cm3.
a) Beregn massen af isklumpen. Densiteten af is ved 0°C er 917 kg/m3.

m=rhois*Vis --> m=999,8395kg/m3*7,5*10-6m3 = 0,007499kg

b) Beregn opdriften på isklumpen.

Ft=Fop

Fop = m*g --> 0,007499kg*9,82N/kg = 0,07364N


c) Beregn rumfanget af den del af isklumpen, der er under vand.

Vv= Fop/Pv*g --> 

0,07364N/(1000kg/m3*9,82N/kg) = 0,000007 =7*10-5m3


d) Hvor stor en procentdel af isen er under vand?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Du mener formodentlig, at isklumpen flyder på vandet.

I a) skal man benytte densiteten af is, der er oplyst til 917 kg/m3 .

Svaret i b) skal beregnes med den korrekte masse for isen.

c) d) Som du lærte i din anden tråd, er den brøkdel af isen, der er under vand, lig med ρisvand . Gang rumfanget af isen med denne brøkdel.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. september 2013 af mathon

d)
                           Vunder • ρvand • g = V • ρis • g

                           Vunder • ρvand = V • ρis

                           Vunder / V = ρis / ρvand = (917 / 1000) = 0,917 = 91,7%


Svar #3
13. september 2013 af maikenC (Slettet)

Så rumfanget gange med pis/pvand --> 122872*0,917 = 112674

Men hvordan omregnes det i procent?


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det relative rumfang er jo, som nævnt i #1, brøken ρisvand . Omregn den til %.


Svar #5
13. september 2013 af maikenC (Slettet)

Så er svaret til d så 91,7%?


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. september 2013 af mathon

                 JA!


Svar #7
13. september 2013 af maikenC (Slettet)

Tak, så kan jeg så afsluttet den opgave.. endelig!!


Skriv et svar til: masse, rumfang, opdrift!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.