Fysik

Nogle der kan hjælpe her :

26. marts 2014 af Physicsbelike (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Beregn massen af den luft, der er i en ballon med et rumfang på 2200  når du ved, at atmosfærisk luft har en molmasse på 29g. Trykket er 101325 pascals og temperaturen er 273K 

Hvilke formler skal anvendes? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Samme fremgangsmåde som i denne tråd

https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1461272

Samme bemærkning om enheden pascal. Rumfanget skal angives med en enhed.


Svar #2
26. marts 2014 af Physicsbelike (Slettet)

Det har da ikke noget med masse og gøre? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er jo muligt at isolere n, antallet af mol, når man kender p, T og V.


Svar #4
26. marts 2014 af Physicsbelike (Slettet)

Fik den klaret :D Tak. 

Har en anden opgave :

Hvad er massen, hvis vi øger temperaturen til 323K? Trykket og volumen er konstant. Hvad er forskellen i masse? Hvor meget kan ballonen så løfte? 

a)

n = p*V/R*T = 101325Pa*2200m^3 / (8,31 J / Mol *K )*323K = 83049 Mol

m= M*n = 29g/mol * 83049Mol = 2408kg 

Forskellen er så.. minuser forrige resultet med dette.

2849-2408=441 kg forskel. 

Jeg forstår ikke det sidste spørgsmål, hvor meget kan ballonen så løfte? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Da ballonen fortrænger det samme volumen kold luft som i den forrige opgave, men massen af luft i ballonen er blevet mindre, er forskellen mellem opdriften og tyngden på ballonen blevet større, og ballonen kan derfor løfte en større masse.


Svar #6
26. marts 2014 af Physicsbelike (Slettet)

Ahh okay. Skal jeg ikke regne noget ud her ? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja, du skal jo beregne den masse, som ballonen nu kan løfte.


Svar #8
26. marts 2014 af Physicsbelike (Slettet)

Er lidt forvirret i det, er det Ft = p(rho) *V*g jeg skal bruge her eller?


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. marts 2014 af Popmepi (Slettet)

Hvilken formel skal anvendes i den sidste opgaven for at beregne massen af det som ballonen nu kan løfte? 


Brugbart svar (0)

Svar #10
27. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#9

Divider forskellen mellem opdriften og tyngden på ballonen med g.


Brugbart svar (0)

Svar #11
27. marts 2014 af Popmepi (Slettet)

#10 

Er det så m = F/g?

Så mangler jeg jo F 

Bliver man så nødt til at finde densiteten osv 


Skriv et svar til: Nogle der kan hjælpe her :

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.