Matematik

Andengradsligings opgaver - hjælp

27. marts 2014 af ulla7 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg har brug for hjælp til vedhæftede opgaver 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

a) Beregn savehastighederne for Peter og for Anna hver for sig. Læg hastighederne sammen og beregn så tiden for at save 10 rummeter med den kombinerede savehastighed.

b) En tilsvarende opstilling benyttes, hvor man isolerer for Annas nye savehastighed.

Opgaverne har ikke noget med andengradsligninger at gøre.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. marts 2014 af mathon

Peter udfører på 1 time (1/5) af arbejdet

Anna udfører på 1 time (1/8) af arbejdet
Tilsammen udfører de (13/40) ad arbejdet
Sammen vil de kun klare de 10 rummeter på
                                                                              ((40/40) / (13/40)) time = 3,08 time ≈ 3 timer og 5 minutter


Svar #3
27. marts 2014 af ulla7 (Slettet)

Tak!

Hvad skal jeg gøre i opgave b?


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

I b) kan man beregne den nye kombinerede savehastighed vkomb . Peters savehastighed er uændret fra før, så Annas nye savehastighed er da

        vAnna = vkomb - vPeter .

Beregn så, hvor lang tid Anna skal bruge med de nye antagelser.

        vkomb = 10rm/2,5t

        vPeter = 10rm/5t

Bemærk også, at den kombinerede tid er det halve af Peters solotid.


Svar #5
27. marts 2014 af ulla7 (Slettet)

så Anna skal bruge 2,5 t?


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Nej. Hun skal jo bruge den samme tid som Peter.


Svar #7
27. marts 2014 af ulla7 (Slettet)

så forstår jeg ikke hvordan jeg skal udregne det


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Da vPeter = (1/2)·vkomb, er vAnna = vkomb - vPeter = (1/2)vkomb = vPeter , så Anna skal jo bruge samme tid alene som Peter alene.


Svar #9
27. marts 2014 af ulla7 (Slettet)

Hvad er så annas tid?


Brugbart svar (0)

Svar #10
27. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#9

Det er så den samme tid som Peters tid, og den var jo 5 timer.


Svar #11
27. marts 2014 af ulla7 (Slettet)

Tak!

Hvad skal jeg gøre i opgave c?


Brugbart svar (0)

Svar #12
27. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#11

Så er vkomb = 10/2,5 , vAnna = 10/tAnna , vPeter = 10/tPeter = 10/(tAnna -1) , og dermed

      vkomb = vAnna + vPeter , dvs

      10/2,5 = 10/tAnna + 10/(tAnna-1) , eller

      1/2,5 = 1/(tPeter+1) + 1/tPeter , og dermed

      tPeter·(tPeter+1) = 2,5·(2tPeter + 1)

Løs nu denne 2.-gradsligning i tPeter . Det er det sidste spørgsmål, der berettiger hele trådens titel.

   


Svar #13
27. marts 2014 af ulla7 (Slettet)

Tak fir hjælpen!


Skriv et svar til: Andengradsligings opgaver - hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.