Matematik

Areal:

27. marts 2014 af Niko83 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej til alle.
Der er en opgave, som jeg har ingen clue, hvordean jeg kan løse den.
En funktionen er givet ved  f(x) = 4- x2/4

sprgs. a) Bestem arealet af M )

Fra punktmængden M er der udskåret et rektangel
b) Bestem arealet af det skraverende område, dvs arealet undergrafen minus rektanglen:

Rektanglen har en længde fra -x til x og en højde der er lig med f(x).

Hvorden kan man bestemme dette areal ????
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Man går ud fra, at punktmængden M er defineret på en eller anden måde? For eksempel ud fra grafen for f(x)?

Hvis der drejer sig om arealet begrænset af grafen for f og x-aksen, finder man først skæringspunkterne med x-aksen og beregner derfter det bestemete integral af f(x) mellem rødderne som grænser.

Hvis det drejer sig om en eksamensopgave, er det en fordel at give et link til opgaven på www.uvm.dk .


Svar #2
27. marts 2014 af Niko83 (Slettet)

På denne link kan du læse opgave b) 12. Jeg kan bestemme arealet af M, men jeg kan ikke bestemme arealet af det skaverende areal. 

http://www.uvm.dk/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF12/Proever%20og%20eksamen/120525%201stx121%20MAT%20A.ashx


Svar #3
27. marts 2014 af Niko83 (Slettet)

ER DER INGEN SOM KAN FINDE EN LØSNING TIL DENNE OPGAVE????


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Man skal så fratrække arealet af et rektangel med siderne 2x og f(x) .


Svar #5
27. marts 2014 af Niko83 (Slettet)

jeg har virkeligt svært at bestemme længden af 2x og længden af f(x)


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Et rektangel med siderne 2x og f(x) har arealet

      Arekt = 2x·f(x) = 2x·(4 - x2/4) .

Det skal så trækkes fra arealet af M.


Svar #7
27. marts 2014 af Niko83 (Slettet)

arealet af det rektangel bliver større end arealet M


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Hvad mener du med det? Under hvilke omstændigheder? Rektanglets areal er en funktion af x.


Skriv et svar til: Areal:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.