Matematik

Rumfang - hjælp

28. marts 2014 af XX88XX (Slettet) - Niveau: B-niveau

En klods har kvadratiske endeflader med siden x, og længden af klodsen er y.

a)Bestem klodsens overfladeareal udtrykt ved x og y (denne opgave har jeg udført)

b) For en bestemt af sådanne klodser oplyses, at rumfanget er bestemt ved V(x)=1/2(16-x^2)x, 0<x<4

Bestem den værdi af x, for hvilken klodsens rumfang V er størst muligt.

Kan I hjælpe med opgave b??


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. marts 2014 af PeterValberg

bestem den afledede funktion V'(x)
løs ligningen V'(x) = 0 i det givne interval
undersøg (vha fortegnsvariation) om det fundne ekstrema er et maksimum for V
(i det tilfælde, er den fundne værdi for x den optimale værdi)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
28. marts 2014 af XX88XX (Slettet)

Er det 4?


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. marts 2014 af PeterValberg

#2 Nej, du skulle gerne ende med, at:

x=\frac{4\cdot\sqrt{3}}{3}\approx2,31

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
28. marts 2014 af XX88XX (Slettet)

Hvad er det for en Formel? Og hvor har du 3 fra?

Brugbart svar (0)

Svar #5
28. marts 2014 af PeterValberg

Det i #3 viste er resultatet af metoden anvist i #1

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #6
28. marts 2014 af XX88XX (Slettet)

Men den metode tror jeg ikke helt er forstået for mit vedkommende?

Brugbart svar (0)

Svar #7
28. marts 2014 af PeterValberg

Video-eksempel på lignende problemstilling [ VIDEO ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Rumfang - hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.