Fysik

Opgaver

28. marts 2014 af yasaman (Slettet) - Niveau: B-niveau

Vejen til Fysik AB1

Opgave 175: 

Glødetråden i en pære er af Wolfram. Ved stuetempratur 20 oC, måles trådens resistans til 87 Ω med et ohmmeter. Når Pæren lyser, optager den effekten 60 W ved 230 V.

a) Hvad er trådens resistans, når den lyser?

b) Hvad er trådens tempratur, når pæren lyser?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. marts 2014 af mathon

a) 

      Lysende tråds resistans:
                                                       R_T=\frac{U^2}{P}= \frac{ 230^2\; V\cdot \Omega \cdot A }{60\; V\cdot A }=


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. marts 2014 af mathon

b)

    Trådens temperatur:

                                                   R_T=R_{20}\cdot \left ( 1+\alpha \cdot t \right )

                                                   t=\frac{\frac{R_T}{R_{20}}-1}{\alpha }


Svar #3
28. marts 2014 af yasaman (Slettet)

Tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.