Fysik

Problemer med enheder i fysik

29. marts 2014 af Jegvedingenting - Niveau: A-niveau

Jeg skal finde temperaturen t i en tank, der indeholder 7,6 mol atmosfærisk luft. Jeg har fundet massen af den 0,2204 kg. Tankens rumfang er 24 liter. Trykket i tanken er 8 bar. Jeg bruger idealgasligningen. Problemet er dog bare, at jeg får 2 forskellige resultater. Google får:
(((8 bar) * 0,024 (m^3)) / (7,6 mol)) * 8,31 * (J / (mol * K)) =

20,9936842 m3 kg2 s-4 mol-2

Jeg får 0,30385 m· K/L via wordmat. I google bruger jeg gaskonstanten 8,31 (j/mol·K) i word bruger jeg gaskonstanten i bar altså (0,08314472·L·bar·K-1·mol-1) da det er i bar og får ovenstående resultat. Men hvilket er rigtigt og er det overhovedet rigtigt nogen af dem?

Jeg mangler selvfølgelig at omregne fra kelvin til grader efter. Men det er længe siden jeg har gjort det, så det helt rodet.


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at 1 bar = 105 Pa. Så er

T = p·V/(nR) = 8·105Pa·0,024m3/(7,6mol·8,31J/(mol·K)) = 304K


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. marts 2014 af peter lind

Den ideale gasligning siger at P*V = n*R*T. Her er n antal mol, så du skal slet ikke finde massen af luften


Svar #3
29. marts 2014 af Jegvedingenting

Lækkert.

Hej Peter

Massen var blot det allerførste jeg skulle finde. Dette var opgave 2, men kan godt se at det lød som om at jeg skulle bruge massen til noget :P 

Mange tak 


Skriv et svar til: Problemer med enheder i fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.