Matematik

Ligning

30. marts 2014 af Andersheedegaard (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan løser man denne ligning e^x-3=0?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2014 af PeterValberg

er det:

e^{x-3}=0

eller:

e^{x}-3=0

???

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. marts 2014 af PeterValberg

uanset hvilen version, det er, så skal du benytte regnereglen:

\ln(e^x)=x

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
30. marts 2014 af Andersheedegaard (Slettet)

e- 3 =0


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. marts 2014 af PeterValberg

addér 3 på begge sider og brug ln( ) på begge sider bagefter (jf. #2)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
30. marts 2014 af Andersheedegaard (Slettet)

Brug ln( ) på begge sider ? hvad hedder den formel?


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. marts 2014 af PeterValberg

Det er ikke en formel, men en regneregel:

\ln(e^x)=x

lige som at:

e^{\ln(x)}=x

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.