Matematik

c) hvilken betydning har tallet 2,7 for saltkoncentrationen i rognen

30. marts 2014 af Mi90Mpl (Slettet) - Niveau: B-niveau

rogn fra en bestemt slags fisk lægges i en saltlage for at øge holdbarheden. Når rognen har ligget t timer i saltlagen, er saltkoncentratonen i rognen f(t), målt i gram sal pr. kg rogn bestem ved 
f(t)=2,7*(1-e^(-0,021*t))

a) bestem saltkoncentrationen i rognen, når den har ligget 24 timer i salt lagen
fregnet ved blot at smide tallet f(24)= 1,069
b) til hvilket tidspunt er saltkoncentrationen i rognen nået op på 2,0 gram salt pr. kg rogn
løst som ligning med 1 ubekendt t=64,28
c) bestem den hastighed, hvormed saltkoncentrationen i rognen vokser til tidspunktet t=24
har jeg fundet den afledte og smidt 24 ind på t plads og fået 0,03425

d) hvilket betydning har tallet 2,7 for saltkoncentrationen i rogenen 
er der nogen der måske kunne give mig et skub i den her er jeg på ret bar bund.


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. marts 2014 af PeterValberg

Overvej om f(t) kan blive større end 2,7 når t → ∞

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
30. marts 2014 af Mi90Mpl (Slettet)

det kan den ikke, men kan ikke se, hvordan at det giver mening :S? er det så fordi kødet/rognen ikke kan optage mere af saltet ind de 2,7?

mvh mikael :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Når tiden vokser, nærmer saltindholdet sig de 2,7 .


Svar #4
30. marts 2014 af Mi90Mpl (Slettet)

tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. november 2020 af Galimatis (Slettet)

#3

#2

Når tiden vokser, nærmer saltindholdet sig de 2,7 .


Jeg sidder med samme opgave og har kigget på de forskellige forklaringer omkring spørgsmål d) herinde, men der er ingen der kommer med en konkrekt afklaring på hvordan man "beviser" at når t (x) går mod uendelig er dens grænseværdi for f(x) 2,7.


Skriv et svar til: c) hvilken betydning har tallet 2,7 for saltkoncentrationen i rognen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.