Matematik

Hjælp til en opgave

30. marts 2014 af poet (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa, kan I hjælpe mig med dette, hvordan man skal regne det ud?

Opgave 3 
LillePer vil spare op til sit kørekort. Han har 4000 kr. han indbetaler på sin konto. 
a) Banken lover en fast årlig rente på 4,5%. Hvor meget står der på kontoen efter 5 år? 
b) Hvor stor en rente skal han forhandle sig frem til, hvis han vil opnå 5500 kr. på 5 år? 
c) Hvor meget skal han indbetale, hvis han om 8 år vil have 10.000 kr. på kontoen (ved en årlig rente 
på 4,5%) 
d) Tag udgangspunkt i opgave c). Hvor lang tid skal han vente inden beløbet vokser op på 13.000 kr.? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

a) Benyt renteformlen Kn = K0 · (1+r)n .

b) Benyt renteformlen til at bestemme r .

c) Benyt igen renteformlen til at bestemme K0 ud fra Kn , r og n = 8 .

d) Løs for n.


Svar #2
30. marts 2014 af poet (Slettet)

Hvordan vil du bestemme r? er det så r´=(√kn/k0) -1


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

I b) kender man K0 , Kn og n = 5 , så

1+r = (Kn/K0)1/5


Skriv et svar til: Hjælp til en opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.