Matematik

Vis at tangent t går gennem P(0,0)

30. marts 2014 af funked (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej SP

Jeg har en funktion f(x)=e(1/2)x og skal vise at tangenten i p(2,f(2)) går gennem (0,0)

Jeg har differentieret f(x) og få f´(x)= 2e(1/2)x

finder så min tangentligning til at være y=e(2x-1), hvor jeg har indsat x=0, men det giver mig y=-e.

Ved ikke, hvad det er jeg gør forkert, håber I kan jeg hjælpe mig på rette vej


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. marts 2014 af peter lind

f'(x) =½*e½x


Skriv et svar til: Vis at tangent t går gennem P(0,0)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.