Matematik

Hjælp til matematik

01. april 2014 af PortalKongen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen har virkelig brug for hjælp til at løse en opgave

log(a^b) + 3 * log(b/a) - log (b*10)^3)


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. april 2014 af PeterValberg

se denne [ VIDEO-samling ] om potens regneregler

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. april 2014 af mathon

                \small \small \ b\cdot log(a)+log(a)-log(b)-3\cdot log(10)=(b+1)log(a)-log(b)-3=log\left ( \frac{a^{b+1}}{b} \right )-3


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. april 2014 af PeterValberg

#0 er det:

\log\left(a^b \right )+3\cdot\log\left(\tfrac{b}{a} \right )-\log\left( (b\cdot 10)^3\right )

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. april 2014 af mathon

                


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. april 2014 af mathon

OK:

               \log\left(a^b \right )+3\cdot\log\left(\tfrac{b}{a} \right )-\log\left( (b\cdot 10)^3\right )

               \small b\cdot log(a)+3\cdot \left ( log(b)-log(a) \right )-3\cdot \left ( log(b)+1 \right )=

               \small b\cdot log(a)+3\cdot log(b)-3\, log(a) -3\, log(b)-3=

               \small \left (b-3 \right )log(a)-3=

               \small log(a^{b-3})-3


Skriv et svar til: Hjælp til matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.