Matematik

Hjælp til matematik

01. april 2014 af PortalKongen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg sidder simpelthen fast i denne kan en venlig sjæl hjælpe :)?

bestem forskruften til den eksponentielle udvikling der går igennem punkterne (3,9) og (10,140)


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. april 2014 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. april 2014 af mathon

         Du ved, at sammenhængen er:

                                                                \small y=b\cdot a^x
         og dermed

                                                                \small \frac{y_2}{y_1}=a^{x_2-x_1}
        som ved indsættelse giver:
                                                                \small \frac{140}{9}=a^{10-3}=a^{7}

                                                                \small a=\left (\frac{140}{9} \right )^{\frac{1}{7}}

       b beregnes af
                                                                \small y_1=b\cdot a^{x_1}

                                                                \small b=y_1\cdot a^{-x_1}


Skriv et svar til: Hjælp til matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.