Matematik

!!!!Hjælp til matematik!!!

01. april 2014 af nadiaChristensen (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, jeg sidder og prøver differentiere dette udtryk med hensyn til x og y.

Er der nogen, der kan hjælpe? Jeg bliver ved med at få forkerte svar

h(x,y)=ln(3x+y2) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt reglen for differentiation af en sammensat funktion. Vis dine egne resultater. Der menes formodentlig

        h(x,y) = ln(3x + y2)     ?

Ved differentiation med hensyn til x betragtes y som en konstant, og omvendt, ved differentiation med hensyn til y betragtes x som en konstant.


Svar #2
01. april 2014 af nadiaChristensen (Slettet)

altså jeg får det til:

differentieret med hensyn til x:   h(x,y)= 1/3x 

differentieret med hensyn til y: h(x,y)=1/3+2y

er det forkert?? 


Svar #3
01. april 2014 af nadiaChristensen (Slettet)

        h(x,y) = ln(3x + y2)     og ja der menes 


Brugbart svar (1)

Svar #4
01. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er ikke korrekt. Du skal jo først differentiere den ydre funktion ln() og derefter den indre funktion:

        ∂h/∂x = (1/(3x + y2)) · 3 = 3/(3x + y2)

        ∂h/∂y = (1/(3x + y2)) · 2y = 2y/(3x + y2)


Svar #5
01. april 2014 af nadiaChristensen (Slettet)

Nååååå på den måde :D 

Tusinda tak kloge Andersen !!! 


Skriv et svar til: !!!!Hjælp til matematik!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.