Matematik

Hjælp til vækst

02. april 2014 af niko1997 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej.

Hvordan vil man regner ud hvor lang tid der går før antallet af katte er steget til 500.000 hvis man har 500 katte og mængden stiger med 5% årligt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. april 2014 af mathon

Løs              
               500.000 = 500·1,05n


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. april 2014 af 123434 (Slettet)

500.000=500*1,05n

500.000/500=1,05n

1000=1,05^n

x*log(1,05)=log(1000)

x=log(1000)/log(1,05)

x=141,58

ca 142 år


Skriv et svar til: Hjælp til vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.