Matematik

trigonometri - strømstyrke???

03. april 2014 af monawang (Slettet) - Niveau: B-niveau

Strømstyrken i et elektriskt kredsløb til tiden t er

I(t) = 4sin (50π t)

(I(t) måles i ampere og t i sekunder)

tegn grafen for I, og angiv, hvor mange gange i sekundet strømmen skifter retning??


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. april 2014 af mette48 (Slettet)

Hvad skal der stå mellem 50π og t i I(t) = 4sin (50π t)?


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. april 2014 af mathon

#0
                      i(t )=4\cdot \sin\left ( \omega \cdot t \right )=4\cdot \sin\left ( 50\pi \cdot t \right )
så du har
                      \omega =\frac{2\pi }{T}=2\pi \cdot \frac{1}{T}=2\pi \cdot f=50\pi
                      f=\frac{50\pi }{2\pi }=25

.

Da der er 2 strømretninger pr periode,
skifter strømmen retning (25 • 2) = 50 gange i sekundet.


Svar #3
03. april 2014 af monawang (Slettet)

der skal ikke stå noget ''*'' mellen π og t , jeg har bare kommet mellemrum, så at man kan se t , er det det du mener, Mette? :)


Svar #4
03. april 2014 af monawang (Slettet)

tak Mathon :D


Skriv et svar til: trigonometri - strømstyrke???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.