Matematik

Mat. opgaver

03. april 2014 af Wihi (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opgave a) Løs ligningssystemet: 

a-2b=-2

3a-b=9

-2a-b=7

Hvordan finder jeg a og b?

Opgave b) Reducer udtrykket

(2x+y)- (2x+y)(x+y)


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

Der er angivet 3 ligninger i den første opgave. Er selve ligningssystemet de to fremhævede ligninger?

Svar #2
03. april 2014 af Wihi (Slettet)

Ja, det er de to første ligninger. Ligning 3 er min udregning, og jeg ved ikke hvad jeg skal isolere, når jeg har a og b. Jeg ved at jeg skal bruge lige store koefficienters metode.


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. april 2014 af mathon

     (2x+y)- (2x+y)(x+y) = (2x+y)(2x+y-x-y) = (2x+y)·x = 2x2+xy


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. april 2014 af mathon

   I:   a - 2b = -2                       I multipliceres med -1 og kaldes III
  II:  3a - b = 9                         II multipliceres med 2 og kaldes IV

 III:   -a + 2b = 2 
 IV:  6a - 2b = 18                     III og IV adderes
       5a = 20
       a = 4                                som indsat i   II:   3a-b=9
giver
       3·4 - b = 9
       12 - 9 = b
       b = 3


Svar #5
03. april 2014 af Wihi (Slettet)

Tak mathon :) 


Skriv et svar til: Mat. opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.