Matematik

Hvor mange procent er det gennemsnitlige oplag steget/faldet?

03. april 2014 af idol0001 (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Okay så jeg har 2 år (1985 og 1991 ) hvor jeg har fundet gennemsnitet for de samtlige aviser i 1985 og i 1991. Der er 10 forskellige dagsblade. I 1985 fandt jeg frem til gennemsnittet var 125. I 1991 fandt jeg frem til gennemsnitet var 112. Nu er mit spørgsmål så: Hvor mange procent er det gennemsnitlige oplag steget/faldet? 

Svar hurtigt tak da jeg skal bruge dette svar til imorgen!.

På forhånd KÆMPE TAK! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

Beregn forholdet

        (ny - gammel) / (gammel)

og gang resultatet med 100% .


Svar #2
03. april 2014 af idol0001 (Slettet)

Andersen kan du forklar mig det lidt mere præcist? Da jeg er helt lost :). Mange tak på forhånd! :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Beregn forskellen mellem det nye gennemsnit (112) og det gamle gennemsnit (125). Divider forskellen med det gamle gennemsnit (125), og gang så resultatet med 100%.


Svar #4
03. april 2014 af idol0001 (Slettet)

Hvilke 100%? Altså alle dagbladene sammen lagt er det de 100%? Mange tak for svaret på forhånd!!! :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej. Man skal gange resultatet med tallet 100% .


Svar #6
03. april 2014 af idol0001 (Slettet)

Forstår stadig intet Andersen.. :/ 


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Forskellen er 112-125 = -13 , der sættes i forhold til det gamle tal, 125, dvs. man finder den forholdsvise ændring til

        -12/125

som man så ganger med 100% for at finde den procentuelle ændring, dvs.

        -(12/125) · 100% = -(48/5)% = -9,6%


Svar #8
03. april 2014 af idol0001 (Slettet)

Skal til træning nu. Jeg håber du har eller andre har svaret. Jeg er tilbage igen om 2 timer. Siger tak til dig/dem hvis nogen af jer har svaret til mig! Takker mange gange på forhånd! Vi ses folkens! :)


Svar #9
03. april 2014 af idol0001 (Slettet)

Er svarene så 48,5% og 9,6%? Svar hurtigt tak! Tak på forhånd!!!


Brugbart svar (0)

Svar #10
03. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#9

Ingen steder står der 48,5%. Svaret er -9,6% , dvs et fald på 9,6%.


Skriv et svar til: Hvor mange procent er det gennemsnitlige oplag steget/faldet?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.