Matematik

Ligning

03. april 2014 af NH123 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej allesammen :)

Denne sætning skal laves om til en ligning:

En far er 56, hans søn er 29. Er der et tidspunkt, hvor faren er dobbelt så gammel som sønnen - 

og i givet fald: hvor gamle er far og søn da?  Jeg har prøvet mig frem, men synes den er svær. Er der nogen som kan hjælpe???

Tak på forhånd 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

Faderens alder som funktion af tiden t i år: f(t) = 56 + t

Sønnens alder som funktion af tiden t i år: s(t) = 29 + t .

Løs ligningen       f(t) = 2·s(t) , dvs

                        56 + t = 2 · (29 + t)


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. april 2014 af mathon

                                         Far         Søn
           alder nu                 56           29
           x år før/efter         56+x       29+x

af interesse:
                               56+x = 2•(29+x)
                               56+x = 58+2x                           
                               x = -2

        For to år siden var faren dobbelt så gammel som sin søn.
                              

    
                                 


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.