Matematik

Tegning af Graf

03. april 2014 af logawbjpgv< (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej! Der er en opgave jeg ikke forstår. 

Fra tee--stedet slår Lis med et 6-jern, og bolden følger en bane, der kan beskrives med følgende matematiske model: y= 0,002x2 + 0,3 x

y= højde i meter

x= afstand fra tee stedet i meter

indtegn i et koordinatsystem en graf, der viser boldens bane. Hvordan skal jeg tegne denne graf? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

Tegn grafen for det viste 2.-gradspolynomium.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. april 2014 af peter lind

Der findes programmer der kan gøre det for dig. Alternativt kan du beregne en række punkter på grafen, plotte punkterne ind i et koordinatsystem og så tegne efter det.


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. april 2014 af SuneChr

# 0
Mon ikke koefficienten til x2 skal være negativ ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det lyder mere korrekt, og det er så i overensstemmelse med denne udgave af opgaven

http://api.ning.com/files/2KsXOyRdkfnCmyKgFi4*LV03RuxKMrRqQ6757zVSSIMaoTn*CoYsoLLI3tATLiwPgFEAbZeMTM6Wl9QzSJcx*-VthqptKF2S/Opgave5b.pdf


Svar #5
03. april 2014 af logawbjpgv< (Slettet)

Kan man gøre det på Excel? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. april 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Jo, man kan da lave en tabel med sammenhørende x- og y-værdier og så lave en graf ud fra tabellen.


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. april 2014 af SuneChr

# 5
Lad vandret akse indeholde intervallet [0 ; 160]
og
lodret akse intervallet [0 ; 20]
Hvis du lader vandret og lodret interval stå i længdeforholdet  8 : 1
får du et helt realistisk billede af boldens bane gennem luften, indtil den lander.


Skriv et svar til: Tegning af Graf

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.